Friday, May 19, 2017
Home > Video > 10η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Σύνταγμα
VideoΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

10η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στο Σύνταγμα

Στο αθηναϊκό κοινό παρουσιάζονται, από τις 16 έως 18 Μαρτίου, τα πλούσια προϊόντα της λακωνικής γης, οι παραδοσιακές συνταγές και ο γαστρονομικός πολιτισμός του νομού, μέσα από τη «10η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων» που πραγματοποιείται στο μετρό του Συντάγματος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (16/3), παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων της Λακωνίας, καθώς και αρκετών πολιτών από την Αττική, αλλά και τη Λακωνία.

Η έκθεση, που διοργανώνουν τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» – παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού, λαμβάνει χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις τις Λακωνίας, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από τους εκθέτες, αλλά και να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς του νομού από τα περίπτερα των δήμων.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα.

Συνδιοργανωτές είναι οι δήμοι Σπάρτης και Μονεμβασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καθώς και το Επιμελητήριο Λακωνίας. Μεγάλοι χορηγοί της πρόσκλησης γνωριμίας με τον διατροφικό πολιτισμό και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας η «Ευρωπαϊκή Πίστη» και ο «Βεκράκος».

Κείμενο:Χρήστος Πετρούλιας (lakonikos.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *