Sunday, May 27, 2018
Home > Φωτορεπορταζ > Κοινωνια > Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας .
ΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας .

Η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση 4-6 είναι πλέον  νόμος μετά την δημοσίευση του σχετικού Φ.Ε.Κ από το Υπουργείο Παιδείας, άρα δεν υπάρχει δυνατότητα σε κανένα δήμο τουλάχιστον της Λακωνίας το διάστημα της 3χρονης μεταβατικής περιόδου.

Δελτίο τύπου  από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Λακωνίας

Από 2 έως 18 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία.

Για το σχολικό έτος 2018-19 οι εγγραφές στα  Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά        Σχολεία   πραγματοποιούνται από 2 Μαΐου  έως και 18 Μαΐου 2018.

  • Από το Σχολικό έτος 2018-19 σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές/τριες που μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2018-19, εγγράφονται οι μαθητές/τριες γεννημένοι/ες τα έτη 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.
  • Επισημαίνεται ότι για το   σχολικό  έτος  2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται  οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.
  • Αιτήσεις για εκπρόθεσμες εγγραφές στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο γίνονται μόνο για λόγους ανωτέρας βίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :

  1. Αίτηση εγγραφής-Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από το Σχολείο).
  2. Πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών/τριών, το οποίο αναζητείται  από   το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο μέσω του  Πληροφοριακού συστήματος «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. Επώνυμο μαθητή β. Όνομα μαθητή γ. Όνομα πατέρα  δ. Όνομα μητέρας ε. Ημερομηνία γέννησης.
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του/της μαθητή/τριας.
  4. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  5. (Α.Δ.Υ.Μ.) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (χορηγείται από το Σχολείο).
  6. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του μαθητή/τριας (μόνο για τα Νηπιαγωγεία- χορηγείται από το Σχολείο).

Για το σχολικό έτος 2018-19 όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα και Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *