Thursday, May 24, 2018
Home > Video > Π.Νταλιάνης: Το Νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός του παιδιού!
VideoΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Π.Νταλιάνης: Το Νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός του παιδιού!

Ο κ.Πέτρος Νταλιάνης Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας μιλά στην κάμερα του ΙΟΝΙΑΝ channel , για τις ημερομηνίες εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και δημοτικά, αλλά και για την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής (Νήπιο-προνήπιο) σε όλους τους δήμους της Λακωνίας. (Δείτε το video)

Σημαντική αναφορά του κ.Πέτρου Νταλιάνη στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, την οποία οι γονείς πρέπει να προτιμούν και να εμπιστεύονται διότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι αξιόλογοι και μπορούν να διαχειριστούν ακόμα και τις περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών.

Η επιστημονική κατάρτιση μαζί  με την εμπειρία που έχουν οι δημόσιοι λειτουργοί,  αλλά και με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας  και  των περιφερειακών Διευθύνσεων μπορούν να εγγυηθούν την εκπαίδευση  των μαθητών .

Ο κ.Νταλιάνης κλείνοντας την ολιγόλεπτη συνέντευξη και απευθυνόμενος σε  γονείς αναφέρει:

“Το Νηπιαγωγείο είναι ένας σημαντικός σταθμός  του παιδιού και ιδιαίτερα στα παιδιά που φοιτούν και προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες, και είναι ένα ισχυρό εργαλείο ισότητας και κοινωνικής προόδου που διαθέτουμε.

 Στο νηπιαγωγείο και σε ηλικία 4 ετών εντοπίζονται μαθησιακές δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές, άρα μας δίνετε η ευκαιρία να έχουμε πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά αυτά και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτές με ειδικούς νηπιαγωγούς οι οποίοι εργάζονται στα τμήματα ένταξης και τα ειδικά νηπιαγωγεία.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *