Monday, January 22, 2018
Home > Video > Δ.Σπάρτης: Όχι στην συγχώνευση νηπιαγωγείων Αφυσσού και Κοκκινόραχης.
VideoΠολιτικηΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Δ.Σπάρτης: Όχι στην συγχώνευση νηπιαγωγείων Αφυσσού και Κοκκινόραχης.

Στην δημοτική συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου υπήρξε θέμα που αφορούσε  πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περί γνωμοδοτήσεως του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταβολές σχολικών μονάδων, και συγκερκιμένα για συγχώνευση 1/θ Νηπιαγωγείου Κοκκινόραχης με το 1/θ Νηπιαγωγείου Αφισσού.

Η πρόταση συγχώνευσης από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν για το λόγο ότι το νηπιαγωγείο Κοκκινόραχης έχει μόνο 4 παιδιά ενώ αυτό του Αφυσσού έχει 12.
Η πρόταση είχε και το 2 σκέλος που πρότεινε να κλείσει του Αφυσσού και να πάνε τα παιδιά  σε αυτό της  Κοκκινόραχης διότι είναι καινούργιο και είναι του δήμου, ελευθερώνοντας έτσι το κτήριο που βρίσκεται στο Αφυσσού μιας και είναι ενοικιαζόμενο.

Η εισήγηση του αντιδημάρχου κ.Χρίστου Πλείωτα  ήταν “Όχι  να μην κλείσει κανένα σχολείο”. Ομόφωνα στην συνέχεια πάρθηκε η απόφαση μιας και όλες οι παρατάξεις συμπορεύτηκαν σύμφωνα με την εισήγηση.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστικά :

“Η προοπτική και των δύο νηπιαγωγείων σε αριθμό παιδιών δείχνει να έχει αυξητικές τάσεις, άλλωστε εμείς έχουμε αναλάβει το κόστος και των δύο σχολείων και θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε”

«Σημασία έχει να φτιάξουμε νηπιαγωγείο και στο Αφυσσού… όχι να κλείσουμε»

Ο δήμαρχος Σπάρτης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι αποδεχόμενοι την εισήγη, όπως θα δείτε και στο βίντεο είπαν μεταξύ άλλων:
“Καμία συγχώνευση σχολείων για τι οδηγεί τις περισσότερες φορές σε οριστικό κλείσιμο»
«Το νηπιαγωγείο της Κοκκινόραχης είναι καινούργιο και έχει δυναμική»
«Η ελάφρυνση από το ενοίκιο του νηπιαγωγείου του Αφυσσού θα φέρει άλλα έξοδα αυτά της μεταφοράς γιατί μιας και μιλάμε για νήπια η μεταφορά μπορεί να γίνει  μόνο με ταξί για άλλο μέσω δεν επιτρέπεται»
«Πρέπει τα σχολεία της περιφέρειας μας να τα κρατάμε ανοιχτά όσο και δύσκολο και αν είναι»
«Οι συγχωνεύσεις από το 1980 που ξεκίνησαν κατέστρεψαν την ύπαιθρο»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *