Wednesday, June 6, 2018
Home > Video > Εορτασμός “Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας” στη Σπάρτη!
VideoΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Εορτασμός “Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας” στη Σπάρτη!

Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει καθιερωθεί η 20η Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα η Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Αρτέμιο, ο οποίος είναι και προστάτης του Σώματος της Αστυνομίας.

Το πρωί της Παρασκευής (20/10) τελέστηκε δοξολογία από τον πρωτοσύγκελο της ΙΜΜΣ π. Γεώργιο Μπλάθρα, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης.

Μετά το πέρας της δοξολογίας παρατέθηκε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης. Στο χαιρετισμό του, ο διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η Αστυνομία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκεται στον πλευρό των πολιτών, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας».

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν σύσσωμη η ηγεσία και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ο βουλευτής Λακωνίας, Στ. Αραχωβίτης, η αντιπεριφερειάρχης, Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευ. Βαλιώτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος Ιορδ. Χατζηνικολάου, εκπρόσωπος της ΠΥ Σπάρτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, Π. Κομνηνός και αρκετοί πολίτες.

Η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι μία ημέρα που έχει εορταστικό χαρακτήρα, με ξεχωριστή αξία και σημασία για το Σώμα, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς την κοινωνία. Πηγή κειμένου: lakaonikos.gr (Χρήστος Πετρούλιας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *