Wednesday, June 6, 2018
Home > Video > Δωρεά Λακώνων ομογενών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης
VideoΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Δωρεά Λακώνων ομογενών στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Ένας έγχρωμος υπερσύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος προστέθηκε στον εξοπλισμό της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, χάρη σε μια σπουδαία δωρεά του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», με τη στήριξη Λακώνων ομογενών.

Η παράδοση του νέου μηχανήματος, αξίας 32.400 ευρώ, που καλύφτηκε εξ’ ολοκλήρου από το σύλλογο, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (25/9) στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης. Παρόντες ήταν μέλη του συλλόγου, Λάκωνες ομογενείς, καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Σωτήρης Μπότσιος και άλλα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου. Σε δηλώσεις του στο «Λακωνικό Τύπο» και στο Ionian Channel, ο κ. Μπότσιος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου και τους ομογενείς για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα, το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις ενέργειες των «Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ήδη εξοπλιστεί με ένα σύστημα κοπώσεως με κυλιόμενο τάπητα , έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα αυτόματο πιεσόμετρο.

Μιλώντας στο «Λακωνικό Τύπο», ο κ. Παναγιώτης Παπαδάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», αναφέρθηκε στην έναρξη της προσπάθειας και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα ο σύλλογος. Συγκεκριμένα, είπε: «Όπως γνωρίζετε, το έτος 2013, ανέλαβα μια προσπάθεια η οποία αποσκοπούσε στην εξεύρεση πόρων για την προμήθεια πρόσθετων ιατρικών μηχανημάτων που ήσαν απολύτως απαραίτητα για τον καλύτερο εξοπλισμό της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σπαρτής.

Η προσπάθεια αυτή, με την αμέριστη βοήθεια φίλων Λακώνων ομογενών από την Αμερική και τον Καναδά , αλλά και με την αποφασιστική στήριξη δυο λακωνικών σωματίων της “Ποταμιάς στο Τορόντο” και των Λακώνων της “Δυτικής Φλόριντας” που εδρεύει στο Clearwater USA, εστέφθη από απόλυτη επιτυχία.

Το αποτέλεσμα ήταν, η καρδιολογική κλινική να εξοπλιστεί με ένα “Σύστημα Κοπώσεως με κυλιόμενο τάπητα, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα αυτόματο πιεσόμετρο”, “δηλαδή” με μηχανήματα που ήσαν απολύτως απαραίτητα για την αρτιότερη λειτουργία της», σημείωσε ο κ. Παπαδάκος και πρόσθεσει:

«Η παραπάνω ωστόσο θετική εξέλιξη, μου εδραίωσε την πεποίθηση ότι κάθε προσπάθεια για ανάλογο σκοπό στο μέλλον, θα ήταν πλέον αποτελεσματική εάν στήριζετο στην συλλογικότητα και δεν βασίζεται σε ένα περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Έτσι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, για την περαιτέρω βοήθεια του Νοσοκομείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λειτουργικές ανάγκες που ήταν τόσο πολλές, συστήσαμε συντονιστική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους που εγνωσμένα αγαπούσαν το Νοσοκομείο και ήσαν αποφασισμένοι και πρόθυμοι να εργαστούν για τον παραπάνω σκοπό. Η συσταθείσα επιτροπή συγκροτήθηκε από τους: Παναγιώτη Παπαδάκο, Ιωάννη Μεριάνο, Παναγιώτη Νικολακάκο, Καλλιόπη Νικολακάκου και Παναγιώτη Σαχλά.

Αποστολή αυτής της συντονιστικής επιτροπής ήταν πλέον των άλλων και η ανάληψη πρωτοβουλιών και η λήψη των όποιων μέτρων απαιτούντο, προκειμένου το ταχύτερο δυνατό, να δημιουργηθεί ο “Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου”, πράγμα που αποτελούσε και ένα νεανικό μου όνειρο».

Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδάκος, «η παραπάνω επιτροπή εργάστηκε μεθοδικά και συντονισμένα και κατόρθωσε, στον οικονομικό τομέα, μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, να συγκεντρώσει το ποσό των 32.400 ευρώ και να προβεί στην αγορά ενός “έγχρωμου υπερσύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου της εταιρείας General Electric vivid Τ8 R2”.

Το μηχάνημα αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους γιατρούς του Νοσοκομείου να επιτυγχάνουν εγκυρότερη διάγνωση ασθενειών της καρδιάς, βελτιώνοντας έτσι στο σύνολο του το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία που μας δίνετε, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, μέσω και του Τύπου, όλους τους Λάκωνες οι οποίοι είτε ζουν στην Ελλάδα είτε διαπρέπουν στο εξωτερικό στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή. Ειδικότερα, αναφέρω τα λακωνικά σωματεία Ξηροκαμπίου, Γοράνων, Ποταμιάς, Μαγούλας, Μύστρα, Λευκοχώματος, καθώς και την Παλλακωνική Ομοσπονδία του Ontario Canada. Τους ευχαριστούμε όλους θερμότατα.

Ιδιαιτέρως, επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ Γιάννη Χριστόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Ξηροκαμπιτών και πρόεδρο της Παλλακωνικής του Ontario, την κ. Καλλιόπη Νικολακάκου, πρόεδρο του Συλλόγου της ποταμιάς καθώς και τους κ. Θεόδωρο Τσαφατίνο, τέως πρόεδρο του Συλλόγου Λακώνων Δυτικής Φλόριντας και την κ. Ειρήνη Βλήτα, τέως γραμματέα καθώς και τον κ. Βασίλειο Λαμπρινάκο, νυν πρόεδρο του παραπάνω συλλόγου, διότι εκτός της γενναιόδωρης χρηματικής προσφοράς των συλλόγων τους, εργάσθηκαν προσωπικά, προτρέποντας και τα αλλά λακωνικά σωματεία αλλά και τους φίλους τους, να μας συνδράμουν στην προσπάθεια που είχαμε αναλάβει».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στο «Λακωνικό Τύπο», ο κ. Παπαδάκος διευκρίνισε ότι «εδώ τελειώνει η αποστολή και το έργο της συντονιστικής επιτροπής. Τούτο διότι, όπως ίσως γνωρίζετε, μετά από πολλές προσπάθειες αλλά και χάρη στην αμέριστη βοήθεια της Ματίνας Μαγγαλούση , και ορισμένων ακόμη φίλων μας επιτύχαμε τελικά τη σύσταση του “Συλλόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σπαρτής”. Ο νέος αυτός σύλλογος συγκροτείται από εξαιρετικό διοικητικό συμβούλιο και μια ικανότατη πρόεδρο, την κ. Αντωνία Σταθοπούλου, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα επιτύχουν εις το έργον τους και θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες όλων των συμπατριωτών μας.

Και σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου εξυπακούεται ότι όλοι εμείς οι οποίοι καθοιονδήποτε τρόπο ή ιδιότητα βοηθήσαμε μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο , θα είμαστε και στο μέλλον συμπαραστάτες. Απόδειξη γι’ αυτό είναι, ότι υπό την αιγίδα του συλλόγου, ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για την αγορά ενός ακόμα μηχανήματος για την ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου μας. Πρόκειται για ένα “ΛΙΘΡΟΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ”, άξιας 13.000 ευρώ περίπου».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Παπαδάκος είπε ότι «μοναδικός σκοπός του νέου συλλόγου είναι η προφορά βοηθείας στο Νοσοκομείο για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, προκειμένου να βελτιωθεί η παρεχόμενη στους πατριώτες μας και όχι μόνο, ιατρική περίθαλψη.

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τον σύλλογο ομαδικά, ας τον αγαπήσουμε πραγματικά, ας γίνουμε -ει δυνατόν- όλοι μέλη του και ας συμμετάσχουμε στην προσπάθεια του συμφώνα με τις δυνατότητες μας και τότε, αναμφισβήτητα, για την όποια προσφορά μας στο μέλλον, θα είμαστε υπερήφανοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *