Saturday, March 10, 2018
Home > Video > “Κόλαση” … η φωτιά στη Αν.Μάνη!(video-photo)
VideoΑστυνομικαΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

“Κόλαση” … η φωτιά στη Αν.Μάνη!(video-photo)

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Μάνη και ειδικότερα τις περιοχές Πύρριχο, Κότρωνα, Φλομοχώρι, Παρασυρό, Λουκάδικα Σκουτάρι,  Δροσοπηγή, Χειμάρρα, Νύμφι, Αγριλιά κ.α. Στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ ισχυρότατοι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Δείτε στο video τι λένε οι αρχές και τι καταγγέλουν οι κάτοικοι!

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες κυρίως στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς στάχτη έχουν γίνει εκατοντάδες στρέμματα ελαιόδεντρων, αγροτοδασικές εκτάσεις και εκτάσεις χαμηλής βλάστησης. Μεγάλο είναι το πλήγμα και στον τουρισμό, καθώς τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά τα καταλύματά τους.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν εφτά σπίτια στον Κότρωνα, ένα στο Σκουτάρι, ενώ ζημιές υπέστησαν περιουσίες και σε άλλους οικισμούς της περιοχής.

Οι κάτοικοι εξοργισμένοι κάνουν λόγο για ολιγωρία στην κινητοποίηση των εναέριων -κυρίως- πυροσβεστικών μέσων και υποτίμηση της αρχικής πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου και αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακή με νέες εστίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος στην περιοχή και προβλήματα στις τηλεφωνικές συνδέσεις. Κείμενο lakonikos.gr

σε λίγο περισσότερες φώτο και video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *