Sunday, November 12, 2017
Home > Video > Ξεκίνησαν οι “300 της Σπάρτης” για τις Θερμοπύλες!
VideoΑθλητισμοςΠολιτισμοςΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Ξεκίνησαν οι “300 της Σπάρτης” για τις Θερμοπύλες!

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των “300 της Σπάρτης” και του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα , 21 αθλητές από την Αμερική ξεκίνησαν σήμερα το πρωί  στις 8:30 πμ από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη μια πεζή πορεία 378 χιλιομέτρων, από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο) από τις 7 μέχρι τις 14 Μαΐου.


Λίγα λόγια για την πορεία
Πορεία πεζή πάνω στο δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι “Σπαρτιάτες” με στρατηλάτη το βασιλιά τους Λεωνίδα το 480 π.Χ, για να αναχαιτίσουν την επέλαση των Περσών του Ξέρξη προς την Ευρώπη καθορίζοντας τη ροή της παγκόσμιας Ιστορίας.
Η απόσταση των 378 χιλιομέτρων από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες, θα καλυφθεί σε οκτώ συνεχείς ημέρες (ΕΤΑΡΕ), κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακολουθώντας μία καλοσχεδιασμένη διαδρομή πάνω σε περιφερειακό οδικό άξονα.
Με μέγιστο υψόμετρο διέλευσης τα 1.240 μέτρα και μέσο όρο καλυπτόμενης απόστασης ανά ημέρα 50 περίπου χιλιόμετρα, οι περιπατητές θα διασχίσουν πόλεις, μικρά χωριά, βουνά, μονοπάτια, αρχαιολογικούς, και άλλους ενδιαφέροντες χώρους και περιοχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *