Saturday, March 10, 2018
Home > Video > Συνέντευξη του Απ.Πιερρή στο Χρ.Πετρούλια(Λακωνικός Τύπος)
VideoΠολιτισμοςΣυνεντευξειςΦωτορεπορταζ

Συνέντευξη του Απ.Πιερρή στο Χρ.Πετρούλια(Λακωνικός Τύπος)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΙΕΡΡΗΣ

Έναν άνθρωπο που έχει λατρέψει και έχει ασχοληθεί όσο λίγοι με την ιστορία της Σπάρτης, το διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας, κ. Απόστολο Πιερρή, φιλοξενεί σήμερα ο «Λακωνικός Τύπος». Ο κ. Πιερρής εμπνέεται από την ιστορικότητα που διέπει τη Λακεδαίμονα και εμβαθύνει τις πνευματικές αναζητήσεις του, χαράσσοντας  «μονοπάτια» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επαναδιατύπωση της ιστορίας, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Παραγωγή Video: Τάκης Κούρος

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, ο Απ. Πιερρής έχει οργανώσει στη Σπάρτη έναν κύκλο σεμιναρίων ιστορικού-φιλοσοφικού λόγου με θέμα «Η Σπάρτη και η Δωρική ουσία του Ελληνισμού», που πραγματοποιείται κάθε 15 ημέρες (σσ ημέρα  Παρασκευή) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «δεξαμενή» των αστείρευτων γνώσεων του κ. Πιερρή και η προσήλωσή του στη λεπτομέρεια που απορρέει από τα ιστορικά στοιχεία, συναρπάζει το ακροατήριο που παρακολουθεί τις διαλέξεις του.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Λακωνικό Τύπο», ο κ. Πιερρής αναφέρεται στα σεμινάρια που υλοποιεί στη Σπάρτη, ενώ με τις απαντήσεις του «φωτίζει» εκτενώς άγνωστες πτυχές της Δωρικής Σπάρτης.

Πηγή κειμένου:lakonikos.gr  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *