Wednesday, November 22, 2017
Home > Ατζεντα > Στο LEVEL cafe η παρουσίαση του νέου CD του Π.Μπούσαλη!
ΑτζενταΠολιτισμοςΦωτορεπορταζ

Στο LEVEL cafe η παρουσίαση του νέου CD του Π.Μπούσαλη!

Την Τρίτη 18 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στο LEVEL cafe που βρίσκεται στο πεζόδρομο της Κλεομβρότου στη Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου CD του λάκωνα  τραγουδοποιού Πάνου Μπούσαλη, με τίτλο Σέμπρεβίβα.

Η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά του Πάνου Μπούσαλη σε στίχους και μουσική δική,  του έρχεται να σφραγίσει και να επιβεβαιώσει την ποιότητα του καλλιτέχνη, αλλά τιμά ταυτόχρονα και  τους  δημιουργούς όπως τον Χρήστο Λεοντή τον Σταύρο Ξαρχάκο τον Λίνο Κόκοτο την Μαρία Φαραντούρη κ.α.  που τον επέλεξαν και συνεργάστηκαν μαζί του τα τελευταία χρόνια.

Στο νέο αυτό cd συμμετέχουν φιλικά οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου, Ηλίας Βαμβακούσης, Σπύρος Καβαδάς και η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.

Η παρουσίαση του νέου δίσκου σε συνδυασμό με την  μουσική βραδιά την Τρίτη του Πάσχα στο LEVEL cafe στη Σπάρτη είναι μια πρόταση για ξεχωριστή έξοδο!

Δείτε το κανάλι στο YouTube https://www.youtube.com/user/Lakonas79

Βιγραφικό Πάνου Μπούσαλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην Λακωνία, μαθητής του παραρτήματος του Απολλώνιου Ωδείου στην περιοχή. Πρώτος καθηγητής του στην κλασική κιθάρα ήταν ο Γιάννης Κονιδιτσιώτης.
Εισάγεται στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανίζεται στις μουσικές σκηνές τις πόλης (Άλοθι, Funkey, Inside, Ροδανθός, Café Chris κ.α) ενώ κάνει μαθήματα κιθάρας με τον κιθαριστή-συνθέτη Βαγγέλη Τσοτρίδη (κιθαρίστα των Ευοί Ευάν) και παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2005 .
Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Μπερλή, (πρώην μέλος των Διάφανων Κρίνων) με τον οποίο δίνουν μια σειρά μουσικών παραστάσεων (café Alavastron, Μπαράκι του Βασίλη, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Όνομα του Ρόδου κ.α) Γνωρίζει τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου και εμφανίζονται μαζί επί σκηνής.

Συναντά τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή και ερμηνεύει τα τραγούδια του σε διάφορες εκδηλώσεις (Ρίτσεια-Μονεμβασιά, Κ.Θ.Β.Ε , Ίδρυμα Αντρέα Λεντάκη, Ιανός, Μουσείο Μπενάκη κ.α) Μελοποιεί ποήματα του ποιητή Ανδρέα Παγουλάτου τα οποία παρουσιάζει μαζί με δικά του τραγούδια σε σειρά μουσικο-ποιητικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών (Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης, Χρύσα Προκοπάκη κ.α) και συνθετών-τραγουδοποιών (Νότης Μαυρουδής, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α) Στο ίδιο πλαίσιο συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – αφιερώματα στην προστασία του περιβάλλοντος.
Εμφανίζεται στο Cine Κεραμεικός δίπλα στους Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κούτρα, Νάντια Καραγιάννη, Αφεντούλα Ραζέλη, και τον καταξιωμένο συνθέτη Λίνο Κόκοτο ενώ συμμετέχει και σε συναυλίες του Λίνου Κόκοτου (Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, Άλσος Νέας Σμύρνης, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Καβάλα, Μακύνεια, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Ναύπλιο Πάρος κ.α). Μαζί με φίλους μουσικούς παρουσιάζει αφιέρωμα στον ‘’Έλληνα μελωδό’’ Νίκο Ξυλούρη.

Επιμελείται αφιερώματα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Γιάννη Ρίτσο. Παρουσιάζει αφιέρωμα στην ελληνική σκηνική μουσική με τον Νεοκλη Νεοφυτίδη και τη Μαρία Κανελλοπούλου. Μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Κώστα Καρυωτάκη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιολάντα Πέγκλη, Λίνο Ιωαννίδη, Βέρα Βασιλείου. Στα πλαίσια του έτους Γιάννης Ρίτσος συμμετέχει σε συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο ποιητή (Μονεμβασιά, Έκθεση Θεσ/νίκης, Νίκαια, Κορυδαλλός, Ελληνικό, Ψυχικό, Μύκονος, Κροκεές, Γύθειο, Αγ. Στέφανος, Μοσχάτο κ.α) μαζί με την Εύα Κοταμανίδου και τον σολιστ Χρήστο Κωνσταντίνου ενώ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Θάλασσας του Δήμου Μουδανιών. Το ίδιο έτος αρχίζει την ηχογράφηση της πρώτης του δουλειάς. Κερδίζει το 2ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης ‘Νικόλας Άσιμος’. Συνεργάζεται με τη Λιζέτα Καλημέρη και το Νίκο Δημητράτο.

Τραγουδά δίπλα στη Μαρία Φαραντούρη.

Συμμετέχει σε συναυλίες στα Ελληνόφωνα χωριά της κατω Ιταλίας με τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο και στις Γιορτές του Ενιπέα και της Φολόης με τον Χρήστο Λεοντή για το φεστιβάλ Ολυμπίας. Κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Γκέμμα’ όπου συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Σοφία Παπάζογλου.
Δίνει συναυλίες στη Νέα Υόρκη (Μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη), στο Τορόντο (3 συνεχόμενες χρονιές) , στο Σαν Φρανσίσκο , την Ουάσιγκτον και το Σαν Χοσέ
Συμμετέχει στον δίσκο Χάλκινα φεγγάρια των Μανολη Ανδρουλιδάκη και Βασίλη Κανιάρη. Συνεργαζεται με τον Βασίλη Λέκκα και τον Λάκη Χαλκιά. Συμμετέχει στον δίσκο Βορεινό Παράθυρο μαζί με τους Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου. Λιζέτα Καλημέρη, Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Τον επιλεγει ο Σταύρος Ξαρχάκος για την καλοκαιρινή περιοδεία του το 2016 σε συναυλίες με τον γενικό τίτλο ‘ Σταύρος Ξαρχάκος – Το ταξίδι’
Εμφανίζεται στον ”Ρυθμός Stage’, στον Σταυρό του Νότου, την Απανεμιά καθώς και σε άλλες μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθηνών.
Κυκλοφορεί η δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Σεμπρεβίβα” όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γεράσιμος Ανδρεάτος η Αναστασία Μουτσάτσου και η παιδική χορωδία Τυπάλδου.
Επεξεργασία

Βραβεία
2ο βραβειο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών ‘ Νικόλας Άσιμος’ 2008, Κοζάνη

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *