Sunday, May 7, 2017
Home > Video > Επιστημονική Διημερίδα «Περιφερειακή Πολιτική, Τουρισμός και Μ.Μ.Ε» στη Σπάρτη
VideoΚοινωνιαΡεπορταζΦωτορεπορταζ

Επιστημονική Διημερίδα «Περιφερειακή Πολιτική, Τουρισμός και Μ.Μ.Ε» στη Σπάρτη

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη των εργασιών της επιστημονικής Διημερίδας “Περιφερειακή Πολιτική, Τουρισμός και Μ.Μ.Ε.” με εισηγητές υψηλού επιπέδου από τον χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η διημερίδα ξεκίνησε με τραγούδια και μουσική από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης και την χορωδία του Μουσικού Ομίλου Γυθείου. Την διημερίδα χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο πολιτισμός αποτελεί την Αναπτυξιακή μας δύναμη για την Πελοπόννησο και τη Λακωνία.

 

Η κα Τζανετέα τόνισε ότι η διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και η αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομίας αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού αποτελεί μονόδρομο εάν επιθυμούμε μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη. Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας χαιρετισμούς απεύθυναν  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Μάντω Μπελεγρή.

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας έγιναν σημαντικές εισηγήσεις από τον κ. Σπύρο Συρόπουλο  Αναπληρωτή Πρύτανη, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον κ. Δημήτρη Χαραλάμπη, Καθηγητή Πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Μαριάννα Ψύλλα Α. Καθηγήτρια Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τον κ. Κυριάκο Νικολάου- Πατραγά Επικ. Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια της ημέρας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Πίσω στη φύση με κίνηση» της κας Τέσσας Δουλκέρη καθηγήτριας Επικοινωνίας , Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής και Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της ημέρας πραγματοποίησε με μοναδικό τρόπο η δικηγόρος και δημοσιογράφος κα Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Οι εργασίες της διημερίδας θα ολοκληρωθούν αύριο 31 Μαρτίου από τις 10.30 π.μ. έως τις 15.30 μ.μ. στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας με εισηγήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

 

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *