Πολιτική χωρίς ηθική είναι μια βαρβαρότητα που οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Είναι ένα αξίωμα αυτό. Λέγοντας  αυτές τις μέρες ο Πρωθυπουργός ότι δεν κατάλαβε ο λαός τι του έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμά το λαό. Όπως υποτιμούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, λέγοντάς του «Κάτσε κάτω, μιλάει ο Πρωθυπουργός! Είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς σε μένα». Βλέπουμε, δηλαδή, μια φιλοσοφία «πολιτικής Πολάκη», όπου εμείς είμαστε σωστοί και όλοι οι άλλοι είναι λάθος. Τα στοιχεία που έρχονται από την Κομισιόν, από τους Θεσμούς, είναι ότι όλα αυτά που έκανε και έδωσε η κυβέρνηση έχουν υπερβεί το μέτρο που είχαν συζητήσει μαζί. Οι θεσμοί, λοιπόν, λένε στην κυβέρνηση: για να μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλα αυτά που εξαγγέλλετε, οφείλετε να μπείτε σε τροχιά ανάπτυξης. Έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με επάρκεια το ασφαλιστικό, τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος, το οποίο επαγγέλλεται η επόμενη κυβέρνηση. Στην ουσία, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δεσμευμένη από τις προεκλογικές δημαγωγικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα  μπορέσει να τις υλοποιήσει, θα έχουμε πάλι έναν ΣΥΡΙΖΑ «στα κάγκελα» και δε θα προχωρήσει τίποτα στην Ελλάδα. Έχει υποθηκευτεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στις 7 Ιουλίου. Αυτό είναι ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα μια τέτοια πολιτική μετά τις 7 Ιουλίου. Αν δεν ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα. Και πρέπει να ηττηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, να μη μπορεί να κάνει παρεμβάσεις στην οικονομία και στους θεσμούς, όπως στη Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πληγώσει τη Δημοκρατία, συκοφάντησε αντιπάλους, έστειλε αναίτια κόσμο στις εξεταστικές επιτροπές. Αυτά όλα πρέπει να αποκατασταθούν. Διαφορετικά, έχει καλλιεργήσει τόσο το μίσος και το φόβο, έχει δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες στον κόσμο που θα τον βγάλει ξανά στο δρόμο και δε θα μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα.


Απαραίτητη η δημιουργία κλίματος συναίνεσης στην πολιτική ζωή για το καλό της χώρας

Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε την άσκηση μιας πολιτικής από τους κυβερνώντες, η οποία ήταν εκτός κανονικότητας. Μπορώ να σας πω πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό, όπως οι παρεμβάσεις στον Κανονισμό της Βουλής και στο Σύνταγμα. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν.  Η χώρα έχει ανάγκη να μπει σε ένα νέο δρόμο, αφήνοντας πίσω το φθόνο και το μίσος που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια και να μπει σε κλίμα συναίνεσης.

Στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η υπερφορολόγηση και η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης

Είναι απίστευτος ο αριθμός των σπιτιών που πλειστηριάζονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει μια καταπληκτική πρόταση στη Βουλή, η οποία δυστυχώς δεν έγινε ποτέ αποδεκτή. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «Bad bank», μία τράπεζα που θα πάρει τα κόκκινα δάνεια και θα τα διαχειριστεί. Η κυβέρνηση δε θέλησε να υιοθετήσει την πρόταση, γιατί προφανώς δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, ήθελε να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, την οποία και διέλυσε. Είναι χαρακτηριστική η λογική του κ. Τσακαλώτου για τη μεσαία τάξη: «εσείς τα πήρατε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς θα τα πάρουμε τώρα από εσάς». Ήταν στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ η φτωχοποίηση και η διάλυση της μεσαίας τάξης, για να μπορέσει να δημιουργήσει υπερπλεονάσματα και να ασκήσει επιδοματική πολιτική. Δεν υπήρξε δηλαδή ένα σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο όμως είναι και το ζητούμενο, για να μπορέσει να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Το υπερπλεόνασμα πρέπει να μειωθεί.  Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να στηρίξει το ασφαλιστικό, και με επενδύσεις που θα προσελκύσει – με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα – να μπει η οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης και να χρηματοδοτηθούν έτσι η υγεία, η παιδεία και το κοινωνικό κράτος, που ενδιαφέρει πολύ εμάς ως πολιτικό χώρο. Στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, εμάς μας ενδιαφέρουν οι θεσμοί, το Σύνταγμα, το κοινωνικό κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη και οι δομές που θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *