Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Λακωνίας πραγματοποίσε την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 7.00′ το απόγευμα εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, στο διοικητήριο, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη “Η μπάντα”.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ήταν μέλος της μπάντας του Δήμου Κερασούντας, η οποία αποτελούταν από δεκατρείς Έλληνες και τρεις Τούρκους μουσικούς και χρησιμοποιήθηκε από τον μεγαλύτερο σφαγέα των Ελλήνων, τον Τοπάλ Οσμάν. Η μπάντα αυτή έπαιζε εμβατήρια κατά τη διάρκεια των επιθέσεων και στο τέλος τα μέλη της σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος έγραψε βιβλίο με τη μαρτυρία του.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ.Φάνης Λάζαρης μέλος του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας, στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθηναν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.Αδαμαντία Τζανετέα και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Στην κάμερα του ΙΟΝΙΑΝ μίλησαν στο τέλος ο κ.Νίκος Ασλανίσης παραγωγός του ντοκιμαντέρ και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Λακωνία κ.Γιάννης Κουλιζάκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *